Goed voor je medewerkers zorgen.
Ook (of juist) wanneer zij niet ziek zijn.

Hoe speel je met duurzame inzetbaarheid in op het toenemende personeelstekort?

De economie gaat zo goed dat personeel schaarser wordt. Reden genoeg om goed voor je medewerkers te zorgen. Ze werken namelijk steeds langer door en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Het is daarom belangrijk om personeel zo vitaal en gemotiveerd mogelijk te krijgen en houden. Ook bij bedrijven met weinig ziekteverzuim en gezond personeel wordt vaak de prioriteit van duurzame inzetbaarheid onderschat. Maar hoe pak je dit aan? En wat zijn de meetbare voordelen?

Vitaliteit

Onze Arbeids- en Organisatiedeskundige kijkt wat bij jouw organisatie en medewerkers past en speelt daarop in. Zo kijkt de deskundige bijvoorbeeld samen met de werkgever of HR-manager naar de visie op duurzame inzetbaarheid. Waar liggen de kwaliteiten van de leidinggevende? En hoe stimuleer je vitaliteit, werkplezier en werkvermogen? Uiteraard kijken we hierbij ook naar de voordelen op de lange termijn. Het is belangrijk om snel in te spelen op ontwikkelingen en kansen.

Duurzame Inzetbaarheid door Cecile de Roos
Arbeids- en organisatiedeskundige Cecile de Roos

Meer weten over duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie?

En hoe de gezondheid van jouw personeel én organisatie beïnvloedt? Neem gerust contact met ons op via 088 020 34 46 of stuur een e-mail naar arbodienst@care-group.nl.

Hoe gaat het nu écht met uw werknemers?

Duurzame inzetbaarheid