Loopbaanoriëntatie

Jouw werknemer zit in het re-integratieproces en kan niet terugkeren naar de oude functie. Of hij loopt vast in zijn eigen functie. Dan is het van belang te bekijken waar nog wel mogelijkheden liggen. Bij loopbaanoriëntatie kijkt ons mobiliteitscentrum samen met de werknemer naar twee zaken. Er wordt gezocht naar een nieuwe functie in het verlengde van de eigen belangstelling van de werknemer. Ook wordt er gekeken naar wat, ondanks de beperking, passend is bij de werknemer. Alle bezoeken zijn persoonlijk en vinden aan huis plaats. We stemmen ieder traject af op de persoon en bekijken wat de behoeftes van de kandidaat zijn.

Outplacement & loopbaanbegeleiding

Het resultaat van loopbaanoriëntatie kan o.a. loopbaanbegeleiding of outplacement zijn. Welke talenten heb je in jouw organisatie en hoe zet je deze optimaal in? Bij loopbaanbegeleiding geef je jouw werknemer de regie over zijn loopbaan. In de waan van de dag neem je veelal geen tijd om stil te staan bij de loopbaanwensen van jouw werknemers. Of misschien is het al te laat en ligt uitval op de loer. Laat jouw werknemers denken in mogelijkheden in plaats van bedreigingen, dat voorkomt uitval.

Outplacement is een sociale en voordelige optie om een vastgelopen situatie met jouw werknemer te doorbreken. Het traject is mensenwerk én maatwerk gericht op de belastbaarheid, competenties en talenten van de werknemer. In een intake wordt achterhaald wat jouw werknemer kan en wil en welke koers gevolgd gaat worden. Op deze manier wordt hij doeltreffend naar een nieuwe werkplek begeleid.

Ben je geïnteresseerd geraakt of zijn er nog vragen?

Neem gerust contact op met onze afdeling Mobiliteit via 088 020 34 46 of stuur een e-mail naar arbodienst@care-group.nl

We komen gewoon bij de werknemer thuis. Wel zo vertrouwd.

Loopbaanoriëntatie