Gecertificeerde externe vertrouwenspersoon

Dat komt bij ons niet voor hoor...

In de ideale organisatie is er geen vertrouwenspersoon nodig. Er zijn geen problemen en niemand heeft last van een ander. Helaas is de realiteit anders. Overal waar mensen samen zijn, komen ongewenste omgangsvormen voor. 

Ervan uitgaan dat alle werknemers wel weten hoe zij zich moeten gedragen, is tamelijk naïef. In de media staat het bol van meldingen van ongewenst gedrag via #MeToo. Ook werknemers kunnen op de werkvloer geconfronteerd worden met vormen van ongewenst gedrag zoals pesten, seksuele intimidatie, discriminatie en agressie. Het is prettig als een getroffen werknemer met zijn problemen terecht kan bij een gecertificeerde externe vertrouwenspersoon.

De vertrouwenspersoon kan u helpen om afspraken te maken over omgangsvormen die vastgelegd worden in een reglement. U legt vast welke stappen uw werknemer kan zetten in geval hij of zij ongewenst gedrag ervaart. Uiteraard dient u deze regels als werkgever uit te dragen en na te leven. Op deze manier zal uw personeel zich serieus genomen en gewaardeerd voelen. Dit verlaagt de kans op uitval.

Download meer informatie:
Terug naar overzicht
"Uniek dat jullie ook op zaterdag keuren, mijn jongens zitten doordeweeks verspreid in de regio"
een Bouwbedrijf
Twitter
  • @CareGroupNL

    Stop #pesten nu. Ook op de werkvloer. Naar schatting zijn er 4 miljoen extra #verzuimdagen per jaar en heeft 1 op dtwitter.com/i/web/status/1…ai

    1 dag geleden

  • @CareGroupNL

    Happy birthday to... me! De Care Group bestaat vandaag namelijk 17 jaar en dat is wel een momentje van stilstaan watwitter.com/i/web/status/1…KZ

    8 dagen geleden

Facebook LinkedIn
Website door Merk Meester
omdat gezond zijn
beter werkt