Risico-inventarisatie & -evaluatie

De Risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) is het startpunt van een goed arbobeleid. Met een RI&E heeft u snel inzicht in de gevaren en risico's die uw werknemers lopen tijdens het werk. Voor u biedt dit veel houvast: u bent ervan verzekerd dat uw bedrijfsrisico's bekend zijn en daarmee heeft u een krachtig preventie-instrument in handen. De RI&E geeft daarmee structuur aan het inventariseren en aanpassen van arbeidsrisico's en stimuleert daardoor een veiligere en gezondere werkomgeving.

Preventie-instrument

De RI&E is verplicht voor alle organisaties. Het is een middel waarmee uw bedrijf periodiek en op een gestructureerde wijze wordt doorgelicht op risico's voor veiligheid, gezondheid en welzijn. Wie een goede RI&E heeft die betrouwbaar en volledig is, kan op een gestructureerde wijze werken aan verdere optimalisering van veilige en gezonde werkomstandigheden. Dat maakt het een instrument om het werk aangenamer te maken en grotere betrokkenheid onder de werknemers te stimuleren. Door zo de inzetbaarheid van werknemers te bevorderen en garanderen, wordt de RI&E in plaats van een verplicht nummer een waardevol, preventief instrument dat rechtstreeks de bedrijfsbelangen dient.

Wanneer een RI&E?

De kracht van een RI&E voor de dagelijkse werkzaamheden die uw medewerkers uitvoeren zit, naast de formele toetsing van de bedrijfsrisico’s, vooral in de voortdurende evaluatie van het Plan van Aanpak dat bij de RI&E hoort. Een eenmaal uitgevoerde RI&E dient u binnen vier tot vijf jaar aan te passen. Daarnaast is het na bedrijfsveranderingen zoals een verhuizing, ingrijpende verbouwing of herinrichting, raadzaam een nieuwe RI&E uit te voeren. De Care Group ondersteunt u deskundig en professioneel bij het uitvoeren van een RI&E en het opstellen van het daaruit voortvloeiende Plan van Aanpak.

U kunt de Care Group bereiken via 088 020 34 56 voor het maken van een afspraak voor een gratis telefonische intake.

Download meer informatie:
Terug naar overzicht
"Bij een regiobijeenkomst met collega’s uit de schoonmaakbranche bleken de enige twee bedrijven die niet mopperden bij de Care Group aangesloten te zijn!"
AquarelTwitter
  • @CareGroupNL

    Zomervakantie voor regio Noord en vanaf a.s. maandag #bouwvak voor regio Zuid, wat een heerlijk vooruitzicht.twitter.com/i/web/status/1…iB

    19 uur geleden

  • @CareGroupNL

    RT @ArboDesign_: #Help! Wat als uw #werknemer voor een lange periode uitvalt? Ons team van #arbeidsdeskundigen staat graag klaar voor een b…

    2 dagen geleden

Facebook LinkedIn
Website door Merk Meester
omdat gezond zijn
beter werkt