Risico-inventarisatie & -evaluatie

De Risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) is het startpunt van een goed arbobeleid. Met een RI&E heeft u snel inzicht in de gevaren en risico's die uw werknemers lopen tijdens het werk. Voor u biedt dit veel houvast: u bent ervan verzekerd dat uw bedrijfsrisico's bekend zijn en daarmee heeft u een krachtig preventie-instrument in handen. De RI&E geeft daarmee structuur aan het inventariseren en aanpassen van arbeidsrisico's en stimuleert daardoor een veiligere en gezondere werkomgeving.

Preventie-instrument

De RI&E is verplicht voor alle organisaties. Het is een middel waarmee uw bedrijf periodiek en op een gestructureerde wijze wordt doorgelicht op risico's voor veiligheid, gezondheid en welzijn. Wie een goede RI&E heeft die betrouwbaar en volledig is, kan op een gestructureerde wijze werken aan verdere optimalisering van veilige en gezonde werkomstandigheden. Dat maakt het een instrument om het werk aangenamer te maken en grotere betrokkenheid onder de werknemers te stimuleren. Door zo de inzetbaarheid van werknemers te bevorderen en garanderen, wordt de RI&E in plaats van een verplicht nummer een waardevol, preventief instrument dat rechtstreeks de bedrijfsbelangen dient.

Wanneer een RI&E?

De kracht van een RI&E voor de dagelijkse werkzaamheden die uw medewerkers uitvoeren zit, naast de formele toetsing van de bedrijfsrisico’s, vooral in de voortdurende evaluatie van het Plan van Aanpak dat bij de RI&E hoort. Een eenmaal uitgevoerde RI&E dient u binnen vier tot vijf jaar aan te passen. Daarnaast is het na bedrijfsveranderingen zoals een verhuizing, ingrijpende verbouwing of herinrichting, raadzaam een nieuwe RI&E uit te voeren. De Care Group ondersteunt u deskundig en professioneel bij het uitvoeren van een RI&E en het opstellen van het daaruit voortvloeiende Plan van Aanpak.

U kunt de Care Group bereiken via 088 020 34 56 voor het maken van een afspraak voor een gratis telefonische intake.

Download meer informatie:
Terug naar overzicht
"De Care Group is onze partner in verzuim, waarbij zij ons ondersteunt om steeds meer zelf de regie te voeren"
Foppen HoldingTwitter
  • @CareGroupNL

    Stop #pesten nu. Ook op de werkvloer. Naar schatting zijn er 4 miljoen extra #verzuimdagen per jaar en heeft 1 op dtwitter.com/i/web/status/1…ai

    1 dag geleden

  • @CareGroupNL

    Happy birthday to... me! De Care Group bestaat vandaag namelijk 17 jaar en dat is wel een momentje van stilstaan watwitter.com/i/web/status/1…KZ

    8 dagen geleden

Facebook LinkedIn
Website door Merk Meester
omdat gezond zijn
beter werkt