PPA & STA

Grondig inzicht in werkgedrag van uw werknemer

De Care Group is gecertificeerd om de Persoonlijke Profiel Analyse (PPA)* en de Specifieke Taak Analyse (STA)* af te nemen. De PPA is een methode om binnen korte tijd diep inzicht te krijgen in het werkgedrag van uw werknemer. Dit stelt u in staat om met grote zekerheid het juiste personeel te werven, maar ook om te onderzoeken hoe het kan dat iemand in een bepaalde functie minder presteert. Met de uitkomsten geeft u direct sturing aan de inzetbaarheid en vitaliteit van uw werknemer. Een effectieve aanpak om te zorgen dat werknemers hun talenten kunnen benutten in de juiste functie.

Zo werkt het
De PPA wordt door uw werknemer online ingevuld en dit duurt gemiddeld 10 minuten. U heeft vervolgens direct toegang tot diverse rapporten die inzicht geven in specifiek werkgedrag van uw werknemer. Voor advies en ondersteuning bij beslissingen aangaande de PPA kunt u bij ons terecht. Onze HR-consultant staat u desgewenst bij met advies en effectieve oplossingen op maat.

Download meer informatie:

Inzicht in werkgedrag

Direct na invullen van de PPA heeft u toegang tot rapportages met de uitkomsten van de test. Hiermee krijgt u antwoord op vragen als:

 • Wat zijn de werksterkten van deze persoon?
 • Maakt de organisatie optimaal gebruik van de (gedrags)eigenschappen van deze persoon?
 • Welke factoren zijn van invloed op het succesvol functioneren van de persoon?
 • Past deze persoon in een functie waarbij de focus ligt op techniek, kwaliteit of standaardisatie?
 • Wordt deze persoon gedreven door resultaat?
 • Is dit iemand die het liefst samen met- en door middel van anderen werkt?
 • Valt deze persoon op vanwege een ondersteunende- en servicegerichte houding?

Match tussen persoonlijk profiel en functie?

De Specifieke Taak Analyse (STA) is een methode om te checken of competenties passen bij de door deze persoon te vervullen functie.

Functie
In het functierapport worden de benodigde gedragskenmerken voor een bepaalde functie beschreven.

PPA/FUNCTIE vergelijking
Door middel van een fit-indicatie wordt bepaald in welke mate een kandidaat wat betreft gedragseigenschappen overeenkomt met het opgestelde functieprofiel.

Search & Select
Dit is een zoekfunctie waarmee online selecties kunnen worden gemaakt van personen die matchen met een functieprofiel en/of functies die matchen met het gedragsprofiel van een bepaalde persoon.

*De PPA en STA zijn gecertificeerde assessments die door Thomas International worden uitgegeven. De PPA-STA staat geregistreerd bij de British Psychological Society en is gecontroleerd op basis van technische criteria die zijn vastgesteld door de European Federation of Psychologists’ Associations.

Terug naar overzicht
"De Care Group is onze partner in verzuim, waarbij zij ons ondersteunt om steeds meer zelf de regie te voeren"
Foppen Holding
Twitter
 • @CareGroupNL

  Stop #pesten nu. Ook op de werkvloer. Naar schatting zijn er 4 miljoen extra #verzuimdagen per jaar en heeft 1 op dtwitter.com/i/web/status/1…ai

  1 dag geleden

 • @CareGroupNL

  Happy birthday to... me! De Care Group bestaat vandaag namelijk 17 jaar en dat is wel een momentje van stilstaan watwitter.com/i/web/status/1…KZ

  8 dagen geleden

Facebook LinkedIn
Website door Merk Meester
omdat gezond zijn
beter werkt