Persoonlijke coaching

Vroegtijdige signalering voorkomt langdurig verzuim

Uw medewerker heeft het gevoel niet te kunnen of mogen zijn wie hij is. Dit uit zich vaak in een lichamelijke of psychische klacht. Persoonlijke en/of werkgerelateerde problemen kunnen je onzeker maken, waardoor je niet meer durft te kiezen. Langdurig verzuim ligt op de loer!

Uit onderzoek van TNO blijkt dat 65% van het werkgerelateerde verzuim psychisch van aard is. Om te voorkomen dat uw medewerker (langdurig) verzuimt, is het van belang om psychische klachten vroegtijdig te signaleren. Overspannenheid, burn-out, depressie of een angststoornis zijn voorbeelden die vallen onder verzuim met een psychische oorzaak.

Werkgever en medewerker delen de verantwoordelijkheid om samen zo snel mogelijk resultaat te boeken. Er is veel onwetendheid en onbegrip rondom ‘ziektes tussen de oren’. Daarom blijft het vaak te lang stil tussen de werkgever en de medewerker met klachten. ‘Met rust laten tot de medewerker beter is', is een misverstand. Alleen als beiden hun verantwoordelijkheid nemen en in actie komen, is er zicht op herstel en oplossingen. Hierbij kan de deskundige begeleiding van een psycholoog ingeschakeld worden voor persoonlijke coaching van de medewerker.

Download meer informatie:
Terug naar overzicht
"De Care Group is onze partner in verzuim, waarbij zij ons ondersteunt om steeds meer zelf de regie te voeren"
Foppen HoldingTwitter
  • @CareGroupNL

    Stop #pesten nu. Ook op de werkvloer. Naar schatting zijn er 4 miljoen extra #verzuimdagen per jaar en heeft 1 op dtwitter.com/i/web/status/1…ai

    1 dag geleden

  • @CareGroupNL

    Happy birthday to... me! De Care Group bestaat vandaag namelijk 17 jaar en dat is wel een momentje van stilstaan watwitter.com/i/web/status/1…KZ

    8 dagen geleden

Facebook LinkedIn
Website door Merk Meester
omdat gezond zijn
beter werkt