Arbeidsdeskundig onderzoek

Loonsancties steeds moeilijker te voorkomen

U bent als werkgever gebaat bij een adequate re-integratie van langdurig arbeidsongeschikte medewerkers. Hoe eerder hierop gestuurd wordt hoe meer kosten u uiteindelijk bespaart. De onderstaande huidige ontwikkelingen vragen om een andere aanpak en een proactieve houding.

 • Forse stijging aantal loonsancties bij einde wachttijd
 • Invoering van de verhaalssanctie in de nieuwe ziektewet
 • Huidige voorzichtige arbeidsmarkt

De Care Group adviseert u om bij zes maanden ziekte een arbeidsdeskundig onderzoek in te laten zetten om erger te voorkomen (loonsanctie e.o.).

Wat kost een loonsanctie?

Standaard wordt deze opgelegd voor een periode van 12 maanden loondoorbetaling. Dat is inclusief opbouw vakantiegeld en vakantiedagen! De hoogte van het uit te betalen loon bij ziekte in het derde ziektejaar is hetzelfde als in het tweede ziektejaar en wordt nooit vergoed door de verzuimverzekering. Uitgaande van een modaal inkomen (€ 33.000,-) en minimale loondoorbetaling bij ziekte (70%) is dat € 23.100,- excl. werkgeverslasten.

Download meer informatie:
Terug naar overzicht
"Bij een regiobijeenkomst met collega’s uit de schoonmaakbranche bleken de enige twee bedrijven die niet mopperden bij de Care Group aangesloten te zijn!"
AquarelTwitter
 • @CareGroupNL

  Stop #pesten nu. Ook op de werkvloer. Naar schatting zijn er 4 miljoen extra #verzuimdagen per jaar en heeft 1 op dtwitter.com/i/web/status/1…ai

  1 dag geleden

 • @CareGroupNL

  Happy birthday to... me! De Care Group bestaat vandaag namelijk 17 jaar en dat is wel een momentje van stilstaan watwitter.com/i/web/status/1…KZ

  8 dagen geleden

Facebook LinkedIn
Website door Merk Meester
omdat gezond zijn
beter werkt