Arbeidsdeskundig onderzoek

Loonsancties steeds moeilijker te voorkomen

U bent als werkgever gebaat bij een adequate re-integratie van langdurig arbeidsongeschikte medewerkers. Hoe eerder hierop gestuurd wordt hoe meer kosten u uiteindelijk bespaart. De onderstaande huidige ontwikkelingen vragen om een andere aanpak en een proactieve houding.

 • Forse stijging aantal loonsancties bij einde wachttijd
 • Invoering van de verhaalssanctie in de nieuwe ziektewet
 • Huidige voorzichtige arbeidsmarkt

De Care Group adviseert u om bij zes maanden ziekte een arbeidsdeskundig onderzoek in te laten zetten om erger te voorkomen (loonsanctie e.o.).

Wat kost een loonsanctie?

Standaard wordt deze opgelegd voor een periode van 12 maanden loondoorbetaling. Dat is inclusief opbouw vakantiegeld en vakantiedagen! De hoogte van het uit te betalen loon bij ziekte in het derde ziektejaar is hetzelfde als in het tweede ziektejaar en wordt nooit vergoed door de verzuimverzekering. Uitgaande van een modaal inkomen (€ 33.000,-) en minimale loondoorbetaling bij ziekte (70%) is dat € 23.100,- excl. werkgeverslasten.

Download meer informatie:
Terug naar overzicht
"Uniek dat jullie ook op zaterdag keuren, mijn jongens zitten doordeweeks verspreid in de regio"
een BouwbedrijfTwitter
 • @CareGroupNL

  Zomervakantie voor regio Noord en vanaf a.s. maandag #bouwvak voor regio Zuid, wat een heerlijk vooruitzicht.twitter.com/i/web/status/1…iB

  19 uur geleden

 • @CareGroupNL

  RT @ArboDesign_: #Help! Wat als uw #werknemer voor een lange periode uitvalt? Ons team van #arbeidsdeskundigen staat graag klaar voor een b…

  2 dagen geleden

Facebook LinkedIn
Website door Merk Meester
omdat gezond zijn
beter werkt