Externe vertrouwenspersoon

Pesten, seksuele intimidatie, discriminatie, agressie…

Je medewerker kan op de werkvloer geconfronteerd worden met vormen van ongewenst gedrag. De huidige #MeToo beweging is hier een goed voorbeeld van. Overal waar mensen samen zijn, komen ongewenste omgangsvormen voor. Als werkgever voel je je natuurlijk verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden van de medewerkers. Een veilig, gezond en prettig werkklimaat draagt immers bij aan het werkplezier. Dat heeft uitwerking op de medewerker maar ook op je organisatie. Onzekerheden als ‘hoe vertrouwelijk is zo’n gesprek echt’ en ‘wordt de informatie die je deelt uiteindelijk gebruikt in je beoordelingsgesprek’, verhogen de drempel om in gesprek te gaan met de leidinggevende. Hierdoor worden problemen niet opgelost, maar verergerd.

Een onafhankelijke gecertificeerde vertrouwenspersoon zorgt ervoor dat je medewerker zich gehoord en begrepen voelt én kan helpen bij het zoeken naar een oplossing. Dit verlaagt de kans op problemen als uitval en arbeidsconflicten.

Vertrouwelijk

De vertrouwenspersoon van Care Group is het aanspreekpunt voor medewerkers die deze zaken in vertrouwen willen bespreken. Wanneer de medewerker dit gesprek aanvraagt bepaalt hij zelf of het plaatsvinden van het gesprek gedeeld mag worden met de werkgever.

Aanvragen?

Vul onderstaand aanvraagformulier in om aan te geven dat je voor een werknemer een gesprek wilt aanvragen met de vertrouwenspersoon. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn, is het belangrijk het formulier volledig in te vullen. Ons secretariaat neemt na de aanvraag zo spoedig mogelijk contact op met de werknemer om een afspraak in te plannen.  

! Bent u werknemer? Klik dan hier om naar het aanvraagformulier voor werknemers te gaan

Aanvraagformulier gesprek met de vertrouwenspersoon (werkgever)

  • MM slash DD slash JJJJ