Persoonlijke coaching

Een derde van het langdurig verzuim valt uit door psychische klachten

Wanneer psychologische begeleiding?
Je pikt als werkgever signalen op van vermoeidheid, irritatie, stress en verminderde output bij je medewerker. Vaak uit dit zich in psychische en/of lichamelijke klachten. Om te voorkomen dat deze medewerker (langdurig) verzuimt, is het belangrijk om psychische klachten vroegtijdig te signaleren. Overspannenheid, burn-out, depressie of een angststoornis zijn voorbeelden van verzuim met een psychische oorzaak.

Verantwoordelijkheid

Pas als werkgever en medewerker hun verantwoordelijkheid nemen en in actie komen, is er zicht op herstel. Onze psychologen zijn gespecialiseerd in arbeids- en organisatiepsychologie en ondersteunen je werknemer bij het vergroten van de persoonlijke vitaliteit en inzetbaarheid. De focus ligt op duurzaam herstel, het opbouwen van werkvermogen en het signaleren van knelpunten. In elk traject streven we ernaar om de medewerker zo snel mogelijk gezond en met passie aan het werk te krijgen of te houden.

Psychologische begeleiding als gevolg van corona

In één klap werden bestaande sociale structuren zoals we die kenden, door elkaar geschud. Mensen gingen thuiswerken en diezelfde thuiswerkers kregen ineens een onderwijstaak toebedeeld. Veel mensen ervaren psychische klachten van deze veranderingen. Psycholoog Frank van Hoevelaak geeft in deze blog tips hoe hiermee om te gaan als werkgever of medewerker zelf.

Geïnteresseerd in psychologische begeleiding? Bij ons geen wachtlijst!

Neemt gerust contact op met onze psychologen via 088 020 34 46 of stuur een e-mail naar arbodienst@care-group.nl

Bel ons voor advies

088 020 34 56

Of vraag jouw offerte aan

Offerte

Plaats een terugbelverzoek

Wij bellen je graag snel terug!