De relatie met je medewerker weer in balans

Heb je te maken met een verstoorde arbeidsrelatie met een medewerker waar jullie samen niet meer uitkomen? Mediation tussen werkgever en medewerker bij een arbeidsconflict kan dan oplossing bieden. Wanneer een onenigheid escaleert, gaan we steeds meer in zwart-wit denken. Werkplezier vermindert voor beide partijen en dit heeft negatieve gevolgen voor de prestaties op de werkvloer. Soms is de communicatie zo verstoord dat een gesprek onmogelijk is geworden. Laat het niet verder escaleren en schakel een onafhankelijke, deskundige mediator in die het gesprek op gang brengt. Wat speelt er nu daadwerkelijk? Hoe kunnen we dit samen creatief oplossen zonder dat het conflict op straat komt te liggen? ”Communiceren is zo dicht mogelijk langs elkaar heen praten”, aldus mediator Monique Blaauw die haar sporen ruim verdiend heeft in het bemiddelen bij een arbeidsconflict. Voorkom (nog) meer escalatie op de werkvloer en verbeter de onderlinge relatie met de medewerker door een professionele mediator in te schakelen.

Exit mediation

Bij exit mediation speelt meestal een arbeidsconflict en helpt de mediator werkgever en medewerker ‘netjes uit elkaar te gaan’. Zo wordt een slepend proces voorkomen en weten beide partijen snel waar ze aan toe zijn.

Videomediation

Door corona nam mediaten via video een behoorlijke opmars. Heel goed vinden wij; er is nu namelijk nooit meer een reden om mediation bij een arbeidsconflict te laten liggen. We weten inmiddels: hoe langer je wacht, des te groter de kloof tussen werkgever en medewerker wordt. Benieuwd naar de voordelen van een videomediation? Lees hier de blog die we schreven in samenwerking met mediators Joyce Paashuis en Hannie Uiterwaal.

Aanvragen mediation

Vul het aanvraagformulier in om aan te geven dat u mediation wilt aanvragen. Om u optimaal van dienst te kunnen zijn, vragen we u vriendelijk om dit formulier volledig in te vullen. Ons secretariaat neemt na uw aanvraag zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak in te plannen. Uw aanvraag en gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

''Monique is een zeer professionele mediator die het ijs tussen partijen op een goede manier weet te breken.''

Marit de Wild – HR Business Partner Julius Clinical