Telefonische verzuimbegeleiding door de Verzuimconsulent

U wilt het verzuim binnen uw organisatie strak geregeld hebben. Zonder dat u daar verder veel omkijken naar heeft.

Onze verzuimconsulenten

 • Staan u doeltreffend terzijde
 • Hebben een actieve telefonische benadering van uw zieke medewerkers
 • Ontzorgen u en nemen u al het regelwerk uit handen

De eerste periode van verzuim staat hierbij centraal, waardoor onnodig verzuim, een lange herstelperiode en hoge verzuimkosten worden voorkomen.

Wat kan de verzuimconsulent verder voor u betekenen?

De verzuimconsulent belt de medewerker direct na de ziekmelding. Met hun bedrevenheid en interviewtechnieken schatten onze verzuimconsulenten in hoe het verzuim zal verlopen. En beoordelen vervolgens welke stappen moeten worden genomen voor een snelle terugkeer in het arbeidsproces. Uw verzuimconsulent bespreekt met u alle inspanningen die de Wet Verbetering Poortwachter vereist. Zelfs het complexe verzuim wordt voor u geregeld. Indien langdurig verzuim dreigt, kan de persoonlijke begeleiding van een Care Manager ingeschakeld worden.

De verzuimconsulenten hebben de beschikking over een landelijk netwerk van casemanagers (Care Managers), specialisten en bedrijfs- en keuringsartsen.

De bedrijfsarts van de Care Group heeft een aantal taken gedelegeerd aan de verzuimconsulenten, waardoor de verzuimconsulent mag informeren naar de medische achtergrond van het verzuim. Voor meer informatie hieromtrent verwijzen wij u graag naar de flyer 'Taakdelegatie bedrijfsarts'.

Uw voordelen

 • Directe actie met heel frequente vervolgactie
 • Concrete en zakelijke verwerking van de ziekmelding
 • Directe registratie in het systeem
 • Directe inplanning bij de bedrijfsarts
Download meer informatie:
Terug naar overzicht
"Dankzij de Care Group hebben we het verzuim onder controle"
SKS alles KidsTwitter
 • @CareGroupNL

  Stop #pesten nu. Ook op de werkvloer. Naar schatting zijn er 4 miljoen extra #verzuimdagen per jaar en heeft 1 op dtwitter.com/i/web/status/1…ai

  1 dag geleden

 • @CareGroupNL

  Happy birthday to... me! De Care Group bestaat vandaag namelijk 17 jaar en dat is wel een momentje van stilstaan watwitter.com/i/web/status/1…KZ

  8 dagen geleden

Facebook LinkedIn
Website door Merk Meester
omdat gezond zijn
beter werkt