Van werk naar werk

“De sollicitatietraining gaf mij inzicht in wat ik wilde en de vaardigheden om dat te realiseren”

"Ik werkte met veel plezier bij een kinderopvang maar helaas moest mijn werkgever om economische redenen inkrimpen. Na de eerste schok bood mijn werkgever een sollicitatietraining aan van de Care Group. Met deze training kreeg ik de kans om mijzelf voor te bereiden op het traject naar een nieuwe baan. Ik volgde vier bijeenkomsten met de focus op zelfanalyse (wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?), het ontwikkelen van sollicitatievaardigheden en netwerken. Hierdoor voelde ik me zelfverzekerd en was ik klaar om de volgende stap te zetten in mijn loopbaan."

"Verrassend genoeg ontdekte ik dat ik als zelfstandige verder wilde. Ik kreeg toestemming van het UWV om als ZZP’er aan de slag te gaan: ik werd zelfstandig gastouder. Opstarten met reclame maken, spullen aanschaffen, het ontwikkelen van een logo en mijn eigen flyer maken. Binnen vier maanden stond alles weer op de rit en kon mijn eigen onderneming van start. Nu, inmiddels drie maanden na de opstartfase, heb ik al zes kinderen mogen verwelkomen en kan ik zeggen dat mijn gastouderbedrijf goed loopt. Kortom, het gaat weer de goede kant op met mij! Dankzij de sollicitatietraining heb ik inzicht gekregen in hoe ik verder wilde en heb ik de vaardigheden ontwikkeld om dat te realiseren. Ik ben blij dat de Care Group heeft bijgedragen aan deze nieuwe stap."

Van Ziek naar Werk

"Overname van mijn arbeidsovereenkomst bood mij de kans een andere richting in te slaan!"

Ik heb zeven jaar in een functie gewerkt waar ik eigenlijk niet op mijn plek zat. Ik was vaak ziek en had allerlei klachten, maar ik zocht de oorzaak niet direct bij mijn werk. Mijn werkgever regelde een intakegesprek voor re-integratie met de Care Group. De boodschap tijdens het gesprek werd snel duidelijk: mijn werkgever stelde via de Care Group voor op zoek te gaan naar werk bij een andere werkgever. Dat kwam hard aan. Maar al snel kwam het besef van de noodzaak en was het intakegesprek voor mij een eye-opener. Mijn werkgever bood mij een kans op herbezinning van mijn loopbaan en wilde hierin zelfs investeren door het aanbieden van een arbeidscontractovername.

Via de Care Group kreeg ik de mogelijkheid om mijn belastbaarheid weer op te bouwen binnen een vertrouwde omgeving. Ik kreeg specialistische begeleiding van een psychotherapeut om met mijn klachten aan de slag te gaan. De loopbaanoriëntatie heeft mij geholpen om een beslissing te nemen hoe ik mijn loopbaan verder vorm wil geven. En met behulp van de trajectbegeleider is het gelukt om mijn wensberoep om te zetten in een andere baan! Ik ben blij dat mijn werkgever heeft ingegrepen en mij via de Care Group op een ander spoor heeft gezet!

Download meer informatie:

Van Werk naar Werk

'De Care Group hielp mij om uit te zoeken welke kant ik op wilde'

Ik had het als HR-manager niet meer naar mijn zin op mijn werk. Ik stapte na veel wikken en wegen naar mijn leidinggevende en had een fijn en open gesprek. Het gesprek aangaan, was misschien wel het moeilijkste, maar het heeft me ook het meeste gebracht. Wat meetelt, is dat ik zelf de regie heb genomen en niet heb afgewacht tot het mis zou gaan.

De Care Group nam mijn arbeidsovereenkomst over. Zij hielpen mij onder meer uit te zoeken welke kant ik nu op wilde. Na drie maanden heb ik de knoop doorgehakt en besloten dat ik graag in het HR-vak actief wilde blijven. Ik werkte tussentijds bij de Care Group en ging druk aan het solliciteren. Direct de eerste keer was er een klik; een gastouderbureau en het HR-werk daar is precies wat ik zocht: allround en veel contact met medewerkers. Lees in de bijlage het hele artikel in het personeelsblad 'Blik op Stegeman'.

Download meer informatie:

Van Werk naar Werk

In blessuretijd een prachtige goal!

'8 juli start ik in mijn nieuwe functie bij mijn nieuwe werkgever. We hebben met z'n 3-en een puike wedstrijd gespeeld en we werden een team, jullie gaven aan en ik was de doelpuntenmaker. Paar keer op de paal, buitenspel, gemiste penalty, afstandsschoten van jullie, maar scoren lukte maar niet..

Aan het einde van de wedstrijd nog steeds niet gescoord, maar er was wel een aanval opgezet en in blessuretijd een prachtige goal! Des te groter de vreugde!

Jullie hebben mij met kennis en kunde ondersteund en nieuwe inzichten gegeven. Ik vond de samenwerking uitermate prettig verlopen en in zware tijden kreeg ik toch weer frisse moed ingefluisterd. In dit traject heb ik zaken geleerd die me voor het leven een meerwaarde geven. Dit sollicitatieproces en alle randzaken eromheen zijn een belangrijke bagage in mijn (nieuwe) tas.

Rest mij jullie te beloven er een succes van te maken en heel veel dank. Ik denk dat er niet voldoende woorden zijn om dat uit te spreken, maar 100000000 x dank.' 

Terug naar overzicht
"Echt alle verwachtingen zijn uitgekomen!"
Josta Kuijer, KlokgroepTwitter
  • @CareGroupNL

    Stop #pesten nu. Ook op de werkvloer. Naar schatting zijn er 4 miljoen extra #verzuimdagen per jaar en heeft 1 op dtwitter.com/i/web/status/1…ai

    1 dag geleden

  • @CareGroupNL

    Happy birthday to... me! De Care Group bestaat vandaag namelijk 17 jaar en dat is wel een momentje van stilstaan watwitter.com/i/web/status/1…KZ

    8 dagen geleden

Facebook LinkedIn
Website door Merk Meester
omdat gezond zijn
beter werkt