PMO: blijvend gezonde werknemers

Duurzame inzetbaarheid staat bij werkgevers hoog op de agenda. Dit betekent dat preventieve maatregelen voor de gezondheid van werknemers ook steeds meer aandacht krijgen. Eén zo’n handige maatregel is het inzetten van een Preventief Medisch Onderzoek (PMO). We streven tenslotte allemaal naar een zo laag mogelijk verzuimpercentage bij onze werknemers. Daarnaast heeft elke werknemer in Nederland volgens de Arbowet recht op een PMO.

Waarom een PMO?

Een PMO is een professionele en betrouwbare tool om knelpunten in  welzijn, gezondheid en arbeidsomstandigheden van jouw werknemers vast te stellen. Het zorgt ervoor dat risico’s in kaart worden gebracht, zodat jouw werknemers zo veilig mogelijk aan het werk kunnen (blijven). Een PMO noemen wij ook wel dé APK voor de gezondheid. Je laat je auto tenslotte ook regelmatig keuren. Waarom zou je zoiets belangrijks als de gezondheid van je personeel niet regelmatig laten checken? Het geeft je als werkgever de kans om verzuim te minimaliseren en het geeft de werknemer een goed gevoel.

PMO ‘nieuwe stijl’

De Care Group innoveert en speelt in op de behoeftes van werkgevers met een nieuwe stijl PMO. We pakken het breder aan door te kijken naar de leeftstijl, gewoonten, bewegingsactiviteiten en de psyche van jouw werknemers. Het creëren van bewustwording en het wijzen op eigen verantwoordelijkheid hierin is op de lange termijn doeltreffender dan een eenmalig medisch onderzoek.

De voordelen op een rij:

  • Online vragenlijst én deeladvies vooraf
  • Persoonlijk leefstijladvies en gesprek voor elke werknemer
  • Je bespaart geld op verzuim (door preventie voorkom je verzuim)
  • Uitgevoerd door BIG-geregistreerde artsen
  • Keuringen worden 24/7 op elke gewenste locatie uitgevoerd
  • Je voldoet aan jouw wettelijke verplichtingen
  • Mogelijkheid tot interactief spelelement (waardoor deelname niet alleen nuttig, maar ook leuk is)

Keuringsafspraak inplannen

Heb je nog vragen of wil je direct een keuringsafspraak inplannen? Neem contact met ons op door te mailen naar keuringen@care-group.nl.