PMO nieuwe stijl

Preventief Medisch Onderzoek

Een Preventief Medisch Onderzoek, ook wel dé APK voor uw werknemers genoemd, is een onderzoek, waarbij knelpunten in gezondheid, welzijn en arbeidsomstandigheden worden vastgesteld. Een goed gevoel voor uw werknemers, maar ook voor u de kans om verzuim te voorkomen en kosten te besparen op langere termijn.

Een gezonde werknemer is productiever, valt minder snel uit en bespaart een hoop kosten. Elke werknemer heeft in Nederland volgens de Arbowet recht op een PMO. Een PMO geeft inzicht in de gezondheidsrisico's van uw personeel. Het is een instrument om uw werknemers te helpen de eigen gezondheid permanent te verbeteren en het helpt u om de juiste interventie te kiezen en verzuim te voorkomen.

Hoe werkt het precies?

Een hot item in de huidige markt is Duurzame Inzetbaarheid. De Care Group innoveert en speelt in op de behoeftes van werkgevers. Door bijvoorbeeld het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) breder aan te pakken en ook te kijken naar de leefstijl, gewoonten, sportactiviteiten en de psyche van uw werknemers. Het gaat niet om een eenmalig medisch onderzoek, maar om de follow-up en mindset met gedragsverandering tot gevolg.

Om uw werknemers vooraf een goed beeld te geven van hun eigen gezondheid en leefstijl, krijgen zij vooraf een vragenlijst die ze online kunnen invullen. Deze vragenlijst gaat ook in op voeding, beweging en over hoe goed zij in hun vel zitten. Na het invullen van de vragenlijst krijgt uw werknemer direct een eerste feedback. Op de werkvloer zal een keuringsarts van de Care Group alle werknemers medisch onderzoeken, waardoor er een totaalbeeld van de gezondheid van de werknemer kan worden vastgesteld. Daarnaast zal er een vragenlijst richting het MT/directie/leidinggevenden worden verzonden, zodat ook hier bewustwording wordt gecreëerd. Tevens wordt er een spelelement in het PMO voor uw werknemers ingebracht, want gezond zijn en blijven kan ook leuk zijn! 

En daarna?

Doordat de Care Group alle specialisaties zelf in huis heeft, kunnen wij u ook na de PMO's blijvend begeleiden in de opvolging. Dit kan op individueel niveau, wanneer een werknemer dreigt uit te vallen, maar ook breder worden aangeboden. Met uw kennis van uw organisatie en onze expertise komen we in overleg tot een gepersonaliseerd plan wat precies bij uw werknemers past!  

Download meer informatie:
Terug naar overzicht
"Onze cliënt moet vandaag nog gekeurd worden, jullie krijgen dat altijd weer voor elkaar"
een verzekeraar
Twitter
  • @CareGroupNL

    Stop #pesten nu. Ook op de werkvloer. Naar schatting zijn er 4 miljoen extra #verzuimdagen per jaar en heeft 1 op dtwitter.com/i/web/status/1…ai

    1 dag geleden

  • @CareGroupNL

    Happy birthday to... me! De Care Group bestaat vandaag namelijk 17 jaar en dat is wel een momentje van stilstaan watwitter.com/i/web/status/1…KZ

    8 dagen geleden

Facebook LinkedIn
Website door Merk Meester
omdat gezond zijn
beter werkt