Wij kunnen u helpen geld te besparen

Word eigenrisicodrager: de deadline is 1 juli 2018!

Als arbodienst doen we er alles aan om uw kosten bij verzuim te beperken. Vaak met veel succes! Toch blijven er altijd situaties waarin instroom in de WIA onvermijdelijk is. Dat kan u op hoge kosten komen te staan, met name door de wet BeZaVa. Een belangrijke reden om eens na te denken over een flinke kostenbesparing.

Eigenrisicodragerschap is een voordelige kans voor u! U kunt op korte én lange termijn besparingen realiseren. Afhankelijk van uw loonsom, tot wel tienduizenden euro's per jaar. Uw aanvraag voor eigenrisicodragerschap dient uiterlijk 1 april bij de belastingdienst binnen te zijn. Fred Koster (algemeen directeur Care Group) vertelt u er alles over.

BeZaVa?

"De wet BeZaVa is bedoeld om het ziekteverzuim onder vangnetters terug te dringen. De wet bepaalt dat u als werkgever (sinds 2013) niet langer een sectorpremie betaalt voor de Ziektewet, maar een gedifferentieerde premie per zieke werknemer die bij u uit dienst gaat. Daarnaast betaalt u voor werknemers die zich binnen 28 dagen na uitdiensttreding alsnog ziek melden. Het UWV treedt automatisch op als verantwoordelijke voor de re-integratie; u betaalt een verhoogde premie maar heeft geen grip op de kwaliteit van re-integratiebegeleiding. Tenzij u eigenrisicodrager wordt...", aldus Koster.

Uw voordeel als eigenrisicodrager

"Wordt u eigenrisicodrager, dan houdt u de regie over uw kosten voor zieke (ex-) werknemers in eigen hand. Het betekent dat u niet afhankelijk bent van het UWV voor de re-integratie van deze werknemers. Uit eigen ervaring weten we dat de persoonlijke aanpak van een arbodienst leidt tot snellere re-integratie en lagere kosten dan wanneer het UWV hiervoor verantwoordelijk is. Immers: waar het UWV niet gespecialiseerd is in verzuim- en re-integratiebegeleiding, zijn wij dat wel. Ons doel is dan ook dat uw zieke ex-werknemers zo snel mogelijk de ziektewet verlaten, zodat u geen onnodig lange premieverplichtingen heeft", vult Koster aan.

Maak voor 1 april uw keuze!

Bent u geïnteresseerd in de voordelen & besparingen van het eigenrisicodragerschap? Wij helpen u graag om de juiste keuze te maken. Als u voor 1 april 2018 uw besluit neemt, kunt u per 1 juli 2018 eigenrisicodrager zijn.

 

Download meer informatie:
Terug naar overzicht
"Als mijn werknemer zich ziek gaat melden door schuldenproblematiek ben ik véél duurder uit dan wanneer ik budgetcoaching van de Care Group inschakel"
een klant
Twitter
  • @CareGroupNL

    Stop #pesten nu. Ook op de werkvloer. Naar schatting zijn er 4 miljoen extra #verzuimdagen per jaar en heeft 1 op dtwitter.com/i/web/status/1…ai

    1 dag geleden

  • @CareGroupNL

    Happy birthday to... me! De Care Group bestaat vandaag namelijk 17 jaar en dat is wel een momentje van stilstaan watwitter.com/i/web/status/1…KZ

    8 dagen geleden

Facebook LinkedIn
Website door Merk Meester
omdat gezond zijn
beter werkt