Arbeidsdeskundig onderzoek

Loonsancties steeds moeilijker te voorkomen

U bent als werkgever gebaat bij een adequate re-integratie van langdurig arbeidsongeschikte medewerkers. Hoe eerder hierop gestuurd wordt hoe meer kosten u uiteindelijk bespaart. De onderstaande huidige ontwikkelingen vragen om een andere aanpak en een proactieve houding.

 • Forse stijging aantal loonsancties bij einde wachttijd
 • Invoering van de verhaalssanctie in de nieuwe ziektewet
 • Huidige voorzichtige arbeidsmarkt

De Care Group adviseert u om bij zes maanden ziekte een arbeidsdeskundig onderzoek in te laten zetten om erger te voorkomen (loonsanctie e.o.).

Wat kost een loonsanctie?

Standaard wordt deze opgelegd voor een periode van 12 maanden loondoorbetaling. Dat is inclusief opbouw vakantiegeld en vakantiedagen! De hoogte van het uit te betalen loon bij ziekte in het derde ziektejaar is hetzelfde als in het tweede ziektejaar en wordt nooit vergoed door de verzuimverzekering. Uitgaande van een modaal inkomen (€ 33.000,-) en minimale loondoorbetaling bij ziekte (70%) is dat € 23.100,- excl. werkgeverslasten.

Download meer informatie:
Terug naar overzicht
"Door de expertise van de Care Group is ons verzuim aanzienlijk teruggedrongen"
een klantTwitter
 • @CareGroupNL

  AVGoedgeregeld of AVGedoe? We worden overspoeld met ellenlange artikelen over de #privacywet en de tijd begint nu etwitter.com/i/web/status/9…Vt

  2 uur geleden

 • @CareGroupNL

  Voelt uw personeel zich als een 'vis in het water'? Als arbodienst maken wij ons hard voor gezonde #werknemers. Maatwitter.com/i/web/status/9…WN

  4 dagen geleden

Facebook LinkedIn
Website door Merk Meester
omdat gezond zijn
beter werkt