Eigenrisicodragerschap Ziektewet en WGA

Krijg grip op de kosten van zieke ex- en tijdelijke medewerkers

Als werkgever heeft u te maken met de Wet BeZaVa. Zieke ex-werknemers zijn bepalend voor uw premie. Een werkgever betaalt voor (tijdelijke) werknemers die tijdens of kort na afloop van het contract in de Ziektewet en vervolgens in de WGA belanden.

Werkgeversrisico's
De Wet BeZaVa heeft een flinke toename van uw werkgeversrisico tot gevolg. Sinds 1 januari 2014 betaalt u als werkgever met terugwerkende kracht voor iedere keer een periode van twee jaar een individuele Ziektewetpremie, die stijgt wanneer uw tijdelijke werknemer ziek uit dienst gaat. Als uw ex-werknemer vervolgens in de WGA terecht komt, dan volgt ook nog een hogere premie voor de WGA-flex. De financiële gevolgen die hier voor werkgevers uit voortkomen, kunnen tot 12 jaar na beëindiging van het tijdelijke arbeidscontract doorlopen.

UWV of eigenrisicodrager?

Heeft u een ex-werknemer die na beëindiging van het dienstverband ziek is geworden? Of een (tijdelijke) kracht die ziek uit dienst gaat? Volgens de Wet BeZaVa treedt het UWV dan automatisch op als verantwoordelijke voor de re-integratie: u betaalt de premie maar heeft geen grip op de kwaliteit van ziekte- en re-integratiebegeleiding. De Care Group adviseert daarom het eigenrisicodragerschap: samen met onze specialisten werken we aan snel herstel en vergroten we de kans op re-integratie. U houdt de controle en uw kosten blijven beperkt. 

De Care Group heeft de deskundigheid in huis en kan u hoge kosten besparen. Het eigenrisicodragerschap is een van de opties die wij voor u kunnen inventariseren. Download de aanpak van de Care Group plus bijbehorend praktijkvoorbeeld.

Download meer informatie:
Terug naar overzicht
"Fijn dat de bedrijfskeuringen gewoon op de zaak kunnen, dat scheelt ons een hoop tijd"
een klant
Twitter
  • @CareGroupNL

    AVGoedgeregeld of AVGedoe? We worden overspoeld met ellenlange artikelen over de #privacywet en de tijd begint nu etwitter.com/i/web/status/9…Vt

    2 uur geleden

  • @CareGroupNL

    Voelt uw personeel zich als een 'vis in het water'? Als arbodienst maken wij ons hard voor gezonde #werknemers. Maatwitter.com/i/web/status/9…WN

    4 dagen geleden

Facebook LinkedIn
Website door Merk Meester
omdat gezond zijn
beter werkt